Glenn Howells Unveils 55-story Red Brick Tower in Manchester

Dezvoltatorul de locuințe Student Castle a colaborat cu arhitecții Glenn Howells pentru a crea un turn din cărămidă roșie din 55 etaje în centrul orașului Manchester.  A fost construit pentru a include 850 de camere și spațiu de lucru pentru studenți și start-up întreprinderi, noul zgârie-nori ar întrece Oxford Road ce se află lângă turnul Great Marlborough Street. Glenn Howells spune că schema oferă un omagiu șemineelor din cărămidă roșie care au dominat odată orizontul orașului.

Glenn Howells Unveils 55-story Red Brick Tower in Manchester

Conceput ca un nou punct de reper în Manchester, turnul ar avea 500 metri înălțime, dar mai puțin de 45 de metri lățime. Student Castle s-a consultat cu Anglia istorică și panoul de design Places Matter referitor la înălțimea propusă înainte de a trimite planurile. Fondatorul Studentul Castle, Edward Cade, a spus că „clădirea prezintă o oportunitate semnificativă de a redeveni o porțiune dintr-o parcare cu mai multe etaje deja existentăe, adiacentă stației Manchester Oxford Road, într-o reședință a studenților.” Deloitte este consultantul de planificare pentru Hulme Street, în timp ce AECOM va fi managerul de proiect.

Directorul Glenn Howells, Dav Bansal, a declarat: „Înălțarea clădirii, în contextul depozitelor din caramida roșie, va avea cea mai elegantă proiectare din Manchester. Stratul subțire este întărit de acoperămîntul omogen a panourilor de cărămidă care alternează la fiecare etaj pentru a deschide crăpături glazurate și a adăuga relieful fațadei Utilizarea tehnologiilor moderne de construcție ne va permite să oferim materiale tradiționale din cărămidă în module prefabricate la așa înălțimi.”

Alan McCartney, Studio Director, Glenn Howells, a declarat că „asemănarea designului a universităților locale, centrelor de bază a transportului și centrul orașului face ca locația să fie ideală pentru dezvoltarea studenților, combinată cu o viziune ambițioasă de proiectare a unui loc de înaltă calitate unde studenții ar dori să trăiască. Oferirea unui spațiu penntru incubatoare a IMM-uri oferă de asemenea oportunități pentru întreprinderile mici să aibă un spațiu de lucru accesibil. „GHA au fost numiți pentru a analiza propuneri de proiectare a loculuiului în numele GMS (Parking) SA.

Construcția este programată pentru finalizare în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *