Tehnologiile moderne – o nouă eră a dezvoltării industriei construcțiilor

Progresele tehnologice au determinat industria construcțiilor ca mereu să progreseze, deci este firesc faptul că companiile de construcții încearcă să adopte aceste tehnologii noi. Cu ajutorul acestora este mai ușor să construim clădiri mai trainice, mai înalte și mai eficiente. Tehnologia a făcut ca șantierele de construcții să fie mai sigure, iar lucrătorii să fie mai eficienți. A permis creșterea productivității, îmbunătățirea colaborării și abordarea proiectelor mai complexe.

Astăzi, noile tehnologii în construcții se dezvoltă într-un ritm uluitor. Ceea ce acum 10 ani păreau drept tehnologii ale viitorului, cum ar fi, aplicații mobile, Dorne, roboți, realitate virtuală și augmentată sau clădiri proiectate în 3D, toate acestea deja sunt utilizate pe toate șantierele de construcții din lume. Mai jos sunt doar câteva din aceste tehnologii care au ridicat industria construcțiilor la un alt nivel.

Tehnologii de construcții futurice | Construcții viitoare | Exploreaza inginerie

Salvează video cu YouTube Downloader

Noile tehnologiile în domeniul construcțiilor ar putea fi mai confortabile pentru cei ce lucrează în această ramură și mult mai frumoase și chiar pline de mister. De-a lungul secolelor, inginerii și arhitecții au tins să conceapă noi modalități de a înlocui materiale, cum ar fi grinzile de oțel, fundațiile rezistente la cutremure și pereți din sticlă protectoare. Autorii acestui video prezintă 10 cele mai captivante  tehnologii ale viitorului ce sunt sau vor fi utilizate în industria construcțiilor. Nan boți autonomi, beton ce se autogenerează în mod miraculos sau  autovehicule electrice sunt doar câteva din cele 10 descrise. Pentru a afla care sunt celelalte descoperiri extraordinare vizionați întreg video și vă veți convinge ca viitorul este mai mult decât accesibil.

Exemplu de construcție a unei locuințe cu 3D imprimare

Casele imprimate în 3D reprezintă un nou nivel al evoluției în domeniul construcției. Ce înseamnă casele elaborate în 3D? Această tehnologie constă într-o imprimantă mobilă 3D automată care face procesul de imprimare a construcției mult mai automatizat și aproape că elimină factorul uman. Această tehnologie, cît și utilajul folosit este unic și nu există astfel de analogii în lumea de astăzi. Perioada de timp pentru imprimare a fost de 24 de ore și s-au folosit materiale noi, precum betonul geopolymer care ar putea fi tipărit atât vara, cât și iarnă. Calitatea suprafeței peretelui imprimat permite efectuarea imediată a finisajului care reduce semnificativ costul lucrărilor de finisare. Acoperișul casei tipărite în 3D este plat un astfel de acoperiș poate rezista eficient și depășesc chiar cerințele de durabilitate. Interiorul casei include un o sală de baie, o cameră de zi și o cameră funcțională compactă, o bucătărie modernă. Costul lucrărilor de construcție e 10.000 $ 134, ceea ce corespunde aproximativ 275 dolari pe metru pătrat. Utilizarea API-urilor în 3d permite economisirea a până la 70%, în comparație cu metodele tradiționale de construcție a materialelor și a forței de muncă. Tehnologia 3D astăzi este o realitate și tot mai mult cuprinde industria construcțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *